Header Ads

Awak Dah Gemok Ketat Nak Mampos, Ada Hati Nak Tempah Baju - Bakal Pengantin Kecewa Dimaki Tukang Jahit Kasar Dan Biadap


Setiap bakal pengantin, hari yang bersejarah iaitu hari pernikahan dan majlis perkahwinan adalah sesuatu yang amat ditunggu-tunggu dengan penuh teruja.

Bakal pengantin perempuan pula semestinya menginginkan pakaian yang sesuai dan cantik untuk di hari yang hanya dirasai sekali seumur hidup itu. Namun, trkadang apa yang dimpikan tidak seperti yang diharapkan.

Seorang bakal pengantin berkongsi masalahnya yang berdepan dengan masalah seorang tukang jahit yang boleh dianggap kasar serta biadap, malah wanita juga memberitahu baju yang ditempah langsung tidak mengikut kehendak pelanggan. Ikuti luahan Mayang Ilani Ibrahim ini.


Tempah Baju Yang Telah Lama

Dugaan nak berkahwin. I tempah baju kat satu tailor ni. Ig dia @tyrajaft followers 18k. I pernah tempah baju nikah kt dia lama dah. Then after a few months baru ambik (konon nk buat baju tunang tp tak jadi) so bila i dapat baju tu, fitting tak muat. Then dia cakap

"o.m.g u dah gemok. Takpe, i bukak balik pasi-dart- jahitan (whatever shit) so that u boleh pakai" then after bukak, still ketat nak m.a.m.p.o.s.

Then utk jaga hati, i tak bgtau dia and i TEMPAH BAJU BARU. Then i mmg anggap i dah gemok la. Then i tempah lagi baju nikah laki utk tunang i kat dia. Masa nak collect (4 hari before my hari nikah) i tgk baju tu jahit cincai, dan PENDEK.

Then i bgtau dia yg baju tu kecik. Straight away dia sound i "Tak payah argue, esok ambik brg u".


Perlu Bayar Tapi Baju Tak Boleh Dipakai

Which is my sister ada nak tempah kat dia utk pukal sebab my sister nak buat berniaga. Di sebabkan dia marah i, dia terus taknak buat baju adik i. Tak professional langsung. My sister dah habis banyak utk kain and expect nak buat niaga utk raya ni. So when i told her i taknak bayar baju laki ni sebab i tak boleh pakai (which is i dah bayar half) dia lenting dan KASAR.

Okay now you guys judge la sendiri conversation i dgn dia. I need to pay dua baju yang i tak boleh pakai. Siap ugut taknak bg kain my sister (yg pukal tu) kalau i tak bayar balance RM120.

Dah lah salah jahit, bila nak alter suruh dtg esok. Shah alam-KL pakai b.u.l.u kau ke. Konon ugut police report. Takut pulak aku?. Aku maafkan kau. Tapi sebab kurang ajar. 2 hari lg nak nikah oiiiiiiiiii.



-Koleksi Viral

No comments

Powered by Blogger.