Header Ads

Muka Nak Cantik, Servis Yang Berkualiti, Tapi Bayaran Murah, Sampai Minta Caj RM50 Untuk Mekap Kahwin - MUA Kecewa Pelanggan Cerewet

Setiap seorang pengguna dan juga pembeli sesuatu barang atau perkhidmatan, pastinya menginginkan harga yang berpatutan dan produk serta perkhidmatan berkualiti yang memenuhi citarasa pengguna sebagai pembeli. Tetapi, kita sering hampa dengan kualiti apabila membeli sesuatu barang itu dengan harga yang lebih murah.

Di luar sana masih ada yang selalunya menganggap setiap sesuatu benda atau perkhidmatan yang amat mudah, seperti perkhidmatan mekap untuk perkahwinan contohnya, ianya haruslah dikenakan bayaran yang murah dengan hasil yang berkualiti.

Seseorang pengguna itu seperti pengantin perempuan ini, antara perkara yang terpenting ketika majlis perkahwinannya adalah mekap bila mana pengantin ingin sekali kelihatan lebih cantik daripada biasa bagi meraikan hari bersejarahnya itu.

Kepakaran dan kecekapan seorang make up artist (MUA) teruji pada ketika ini apabila harus membuat transformasi daripada wajah yang biasa-biasa berubah menjadi sangat cantik dan menawan.

Walau bagaimanapun, sehingga kini masih lagi ada segelintir golongan yang inginkan solekannya simple dengan harga muraj. Adakah setiap MUA sering mengenakan bayaran yang mahal untuk perkhidmatan mereka?


Ikuti luahan seorang mekap artis ini, Noorfaezah Mokhtar yang membuat penjelasan berkaitan.


Make Up Simple Macam Sari Yanti Cecah RM2K

First of all terima kasih kepada yang risik kita. Saya sangat menghargainya dan maknanya awak suka dengan sentuhan saya. Cuma, apa yang saya tidak suka adalah letih nak menjawab bab makeup simple, makeup biasa ni. Make up seperti Sariyanti yang dikatakan simple itu harganya mencecah RM2K.

Manakala, Nora Danish punya make up no make up tu, harganya mencecah RM5K. Kerja MUA adalah mencantikkan pelanggannya. Untuk cantikkan korang banyak produk yang perlu MUA guna. Untuk menjaga kulit pelanggan, untuk cover cacat cela kulit anda semua. Itu baru kulit sahaja, belum lagi dikira bab lain lagi.

Ya, saya bukannya Khir Khalid atau Nuex, jauh beza, produk yang saya pakai kebanyakannya sama cuma teknik, skil dan juga pengalaman yang membuatkan harga kita murah daripada MUA yang lain.

Tapi, janganlah cekik kita sampai RM50, RM100 dan RM150. Isi minyak kereta RM50 tak penuhkan tangki minyak tau. Belum masuk dengan tol lagi, belum kira kudrat yang mengangkat beg mekap yang berat berkilogram itu. Belum lagi kira pembayaran untuk teknik dan pengetahuan kita untuk selesaikan masalah kulit korang suapaya kelihatan maintain lama.


Masih Ada Yang Belum Faham Nak Harga Murah RM50


Sebenarnya banyak lagi kalau nak disenaraikan apa yang MUA perlukan untuk menjadikan solekan yang nampak simple dan cantik itu. Kenapa korang tak mekap sendiri? Kan senang je nak dibuat.

MUA selalunya kita tak buat 'simple look' yang berharga RM50-RM100 kerana kitorang MUA dan kitorang 'make up to level perfectionist, very details and very proper to make any look' yang anda semua minta.

Kalau tidak tahu menghargai kerja kami, jangan terlintas nak panggil kami untuk cantikkan awak. Korang belajar mekap dan buat sendiri, lepas tu korang akan tahu. Saya tak marah tapi ada sesetengah orang tak faham dan bila kita terangkan secara baik dia boleh perli kita pulak dengan bermacam-macam perkataan. Alahai. - Koleksi Viral

No comments

Powered by Blogger.