Header Ads

Warga Johor Diminta Berhati-Hati Dengan Taktik Dan Lakonan Makcik Ini Yang Pernah Terbukti Menipu


Anda ingat lagi tak kes seorang makcik yang pernah jadi tular kerana bermaharajalela di Terminal Bandar Selatan di Kuala Lumpur pada suatu ketika dulu? (Baca : Makcik Yang Menipu Di TBS dan KL Sentral)

Terkini, makcik yang pernah menghantui warga TBS dan KL Sentral ini dikatakan kini telah ‘berhijrah’ ke selatan tanahair bagi mencari mangsa-mangsa terbarunya berikutan susutnya jumlah sales beliau di ibu kota.

Baca perkongsian yang jadi tular di laman Facebook baru-baru ini:

Info terbaru makcik yang dikatakan viral sebelum ini di TBS dan KL Sentral telah berada di selatan tanah air Pasir Gudang.

Dari Siti Nooraznita Zainal :

Lepas dia lari kat hospital saya, dia lari kat Hospital Pasir Gudang pula pada 5 Mei, sekitar pukul 1.30 pagi. Bila dapat Pendthine saja cakap mahu solat Subuh, rupa-rupanya terus menghilangkan diri. Sepatunya semalam saya in-charge sebab dia kat wad saya, tetapi malam semalam dia sudah melarikan diri pada pukul 9 malam dan sekitar pukul 10am baru dapat tahu yang rupa-rupanya dia penipu, sebab dapat info dari kawan-kawan dari hospital lain yang pernah terkena dan menjadi mangsa.

Suka keluar masuk hospital sebab dia sudah ketagih dengan Pendthine dan Penergen itu saja. Muka pura-pura sedih saja kalau tengok, cukup dengan jururawat pun panggil sayang sayang anak makcik ini, banyak tolong makcik ini, sayang korang tau. Ayat manis sokmo.

Dari Far Inza :


Makcik ini datang Regency Hospital Sri Alam Masai, katanya mahu ambil ubat tahan sakit, lepas itu blah tak muncul-muncul. How dare you!…

Dari Laila Majnun :

Katanya beliau baru terjumpa makcik ini di Larkin Sentral nak balik ke markas di Kuala Lumpur.

Dari Azri Mustari :

Pernah terkena pada puasa tahun lepas.. Kes yang sama dengan nilai RM500. Beliau sendiri pun tidak tahu kenapa sanggup berikan jumlah yang banyak sedemikian. Siap minta izin untuk bermalam di rumahnya semalaman.

Kisah makcik ini pernah jadi tular dengan bermodus operandikan pukau dan pinjam duit. Dia akan beritahu mangsa yang dia sebenarnya seorang dia cikgu..Kebanyakkan mangsa katanya akan percaya bulat-bulat dan dengan mudahnya bagi sejumlah wang.

Makcik ini ada bagi nombor telefon dan alamat, tetapi itu semua tidak valid. Kejadian di stesen bas di Kuala Lumpur.

Apa-apa pun, kita doakan semoga kita dilindungi dari fitnah makcik ini dan makcik ini dibukakan pintu hidayah. Wallahualam.

Sumber

No comments

Powered by Blogger.