Bersalin Secara Czer Sememangnya Amat Mengerikan

Pengalaman bersalin secara czer sememangnya menyakitkan dan mengerikan. Tetapi jika anda mempunyai ubat atau petua tertentu berkemungkinan kesakitan itu dapat dielakkan dan waktu bersalin menjadi mudah dan senang.


Perkongsian kali ini daripada Puan Nisak Abu Hassan, ketahui bagaimana beliau mengatasi masalah bersalin secara czer ini tanpa mempunyai masalah yang besar.

Tak semua orang berpeluang merasainya. Walaupun perit dan menakutkan, ia satu anugerah terindah buat insan-insan yang terpilih, yang tak boleh bersalin secara normal.

Demi selamatkan nyawa si kecil, si ibu sanggup ditoreh di perut 7 lapisan kulit.

Nampak mudah kerana tak perlu lalui proses meneran seperti ibu-ibu lain.Hanya menunggu ubat bius meresap, perut ibu siap sedia dirobek-robek.

Kurang 15 minit, suara tangisan bayi berbunyi menghilangkan resah di hati. Tapi kesan selepas operation sangat menyeksakan.

Pergerakan ibu terbatas dan perlahan-lahan. Ibu perlukan penjagaan rapi. 6 jam selepas operation, ibu perlu cuba untuk bangun. Pedih dan ngilu ditolak tepi demi tuntutan ingin menyusukan si kecil.

Luka czer perlu dijaga rapi. Jika ibu terlebih lasak, bimbang berkemungkinan luka akan terbuka dan terkoyak. Luka juga perlu dilap supaya kering untuk elakkan jangkitan kuman dan bernanah.

Jom manjakan diri dengan Set Berpantang Shaklee. Ia memenuhi keperluan nutrisi ibu bersalin. Banyak hilang darah, tenaga dan kudrat semasa bersalin.

Reward diri anda untuk cergas menguruskan anak yang lain, susukan bayi, elak stress berjaga malam dan paling best kita tak begitu menyusahkan suami atau pembantu.

Lagi best, bila ke klinik untuk check luka nurse tegur dah boleh jalan sendiri tanpa menggunakan wheelchair. Luka bercantum elok dan kurang rasa ngilu dan pedih. - Koleksi Viral

Sumber: Puan Nisak Abu Hassan

Comments

You are welcome to share your ideas with us in comments!

Archive

Contact Form

Send