Sunday, 19 February 2017

Anak Murid Cikgu Ezlie Mendedahkan Hal Sebenar, Cikgu Ezlie Tidak Bersalah


Baru-baru ini seorang guru Pendidikan Jasmani telah dipenjarakan selama 24 tahun dan disebat akibat pertuduhan merogol anak muridnya gadis bawah umur.

Media sosial menjadi kecoh apabila rata-rata netizen mencaci dan memaki guru berkenaan kerana didapati bersalah melakukan perbuatan itu.

Namun, kita tidak tahu perkara yang sebenarnya telah berlaku antara guru tersebut dan anak muridnya. Sebenarnya ada satu cerita disebalik peristiwa ini yang harus anda fahami dan tahu demi kebenaran untuk guru itu.

Salah seorang anak muridnya yang dikenali sebagai Nurhafizah Binti Husin telah tampil di facebooknya menjelaskan perkara sebenar disebalik kes ini sebelum guru itu Mohd Ezlie Azram Mohammad Khasasi dipenjarakan.

Artikel berkaitan: Guru Pendidikan Jasmani Dipenjara 24 Tahun Kerana Merogol Anak Muridnya

Oleh: Nurhafizah Binti Husin
Saya sebagai anak murid (silat) kepada cikgu terbabit telah menziarahi cikgu saya hri ini dan dia telah menceritakan kisah yang sebenar.

Sepanjang saya mengenali dan menjadi anak murid cikgu Ezlie selama 10 tahun dia sangat menjaga batas pergaulan dengan muridnya (perempuan), bukan sahaja sentuh, bahkan pandang pun jarang, dia tidak pernah mengambil kesempatan dan 'menggatal' dengan saya atau murid-murid lain.

Berita ini sangat mengejutkan kami, sebab kami memang mengenali beliau yang terkenal dengan sikap yang baik hati dan hormat terhadap semua muridnya.

Perkara pertama yang terlintas di fikiran saya adalah berita ini tidak sahih atau fitnah sahaja semata-mata.

Penuduh (mangsa rogol) adalah seorang murid di sekolah Taman Melawati yang juga anak murid silat beliau di sekolah tersebut, maklumat yang saya terima, penuduh yang dikenali sebagai izzah juga mempunyai perasaan suka terhadap tertuduh (cikgu Ezlie), bahkan ibu beliau juga pernah menyuruh cikgu ezlie berkahwin dengan anaknya (izzah), tetapi cintanya tidak di balas Oleh Cikgu, kerana Cikgu menganggap muridnya seperti anaknya sendiri.

Izzah juga seorang murid yang bermasalah sosial. Sebaik sahaja saya melihat photo mangsa, terus terlintas di fikiran saya 'ada ke orang selera dengan budak mcm ni, lalu makan ke muka macam tu', ramai lagi murid cikgu yang lawa sebab cikgu ezlie mengajar silat di pelbagai tempat dan sekolah, tidak pula saya melihat cikgu 'mengorat' mereka, kerana dia bukan seorang yang macam tu.

Murid perempuan yang lain juga terkejut dengan berita ini kerana mereka sangat mengenali perangai cikgu. Bahkan student-student UIA yang mengenali cikgu Ezlie juga sangat terkejut dengan berita ini.

Proses Perbicaraan Mahkamah

Semasa proses bicara di mahkamah, pihak penuduh tidak mempunyai bukti yang kukuh, hanya kerana penuduh seorang perempuan bawah umur yang pandai memberi keterangan, result doktor juga tidak mempunyai tanda-tanda yang dia dirogol oleh cikgu tersebut, dan beliau (izzah) juga mempunyai teman lelaki dan pernah berjumpa beberapa kali. (Maklumat dari kawan baik dia Syakira), agak fishy di situ.

Izzah dan Syakira adalah pasangan tempur yang diajar oleh cikgu, syakira juga menjadi saksi cikgu di mahkamah, syakira juga mengaku bahawa Izzah ni seorang yang sosial dan dia mengatakan yang Izzah juga mempunyai video dan gambar-gambar lucah di telefon bimbitnya, tetapi semasa bicara di mahkamah banyak cerita yang tidak diterima hakim dan peguam bela bagi pihak cikgu juga seolah tidak bersedia semasa bicara akhir yang menyebabkan cikgu kalah dan dijatuhkan hukuman.

Semasa saya melawat cikgu Ezlie, saya sedih melihat keadaan beliau yang menanggung ujian ini, terlihat kesedihan di wajah cikgu walaupun luarannya nampak cikgu Ezlie tenang-tenang sahaja.

Kepada yg MENUDUH, KOMEN, dan membuat SPEKULASI sendiri bahawa cikgu saya ini perogol, anda mungkin tidak mengenali beliau, saya baga pihak cikgu tidak teragak-agak untuk menceritakan kebenaran di sebalik kisah ini dan saya yakin guru saya tidak bersalah, dan saya berdoa agar cikgu bebas dari tuduhan ini dalam bicara rayuan di Mahkamah Tinggi nanti.

Kepada sesiapa yang mengenali cikgu Ezlie dan sekiranya anda terbaca posting saya ini, saya mohon untuk anda semua share atau viralkan kenyataan ini, mungkin ini sahaja yang kita mampu untuk kembali membersihkan semula nama cikgu Ezlie.

Assalamualaikum w.b.t
p/s: saya sertakan gambar Izzah (penuduh)

Daripada
NURHAFIZAH BINTI HUSIN
anak murid (silat) cikgu Ezlie