Perkhidmatan Wifi Percuma Di Gunung Everest Direalisasikan Mac Depan - Koleksi Viral
Terkini
Loading...

Wednesday, 15 February 2017

Perkhidmatan Wifi Percuma Di Gunung Everest Direalisasikan Mac Depan

Advertisement

Advertisement


Gunung Everest adalah gunung yang paling tertinggi di dunia. Gunung ini sememangnya terkenal dan menjadi tarikan para pengunjung untuk datang mendaki ke gunung ini.

Terkini, gunung ini dikhabarkan akan mempunyai perkhidmatan wifi secara percuma ke seluruh kawasan gunung Everest iaitu dari kawasan Annapura dan Gunung Everest itu sendiri.

Perkhidmatan wifi disediakan adalah bertujuan untuk memudahkan kepada para pendaki dalam usaha untuk membantu pendaki dikala kecemasan sekiranya berlaku bencana alam yang tidak terduga dan sebagainya.

Sebelum ini semua pendaki yang mendaki gunung ini menggunakan telefon satelit yang dikatakan amat mahal mengakibatkan kos mendaki semakin tinggi kerana telefon satelit amat diperlukan sekiranya berlaku kecemasan.


Dengan adanya perkhidmatan wifi kos semakin berkurang dan bantuan kecemasan akan menjadi lebih mudah dan cepat kerana komunikasi melalui internet adalah lebih pantas.

Pada masa ini, menurut sumber, gelombang wifi dikatakan telah boleh digunakan di beberapa kawasan berhampiran walaupun tidak secara keseluruhan.

Gunung Everest kini mempunyai satu lagi kelebihan dan keistimewaan kerana telah mempunyai perkhidmatan wifi secara percuma untuk semua pengunjung.

Sumber

Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
Hai, klik apa tu? Boleh hubungi kami di ruangan contact.
Done