Kesilapan Saya Sendiri Kerana Mengahwini Suami Sahabat Baik Tetapi Siapa Saya Untuk Menolak Suratan Takdir Yang Terjadi?

Kisah sedih seorang wanita yang telah mengahwini suami kawan baiknya sendiri tanpa pengetahuan rakannya itu sehinggalah perkahwinan itu terbongkar yang akhirnya mengakibatkan perkahwinannya di ambang kehancuran.

Wanita ini terus jadi bingung kenapa dia diperlakukan sedemikian kerana dibuang tanpa belas kasihan oleh suaminya setelah isteri pertama mendapat tahu akan perkahwinan mereka. Adakah kerana hasutan dari madunya iaitu isteri pertama yang menyebabkan suaminya itu berubah dan tidak lagi menyayanginya.

Apakah yang harus dilakukan oleh wanita ini setelah berhadapan dengan masalah ini?


Dari: Kisah Rumah Tangga

Saya sedang berduka lara angkara sikap madu saya yang enggan membenarkan suami saya pulang ke rumah saya. Saya tahu silap saya mengahwini suami kawan baik saya sendri tetapi siapa saya untuk menolak takdir?

Saya seorang janda yang mempunyai tiga anak sebelum berkahwin dengan suami sekarang. Suami saya sekarang merupakan suami kawan baik saya. Sebelum ini saya selalu datang ke rumah dia dan banyak mengadu tentang masalah saya kepada dia. Sehinggalah pada suatu hari suami dia menghantar mesej pesanan ringkas (SMS) kepada saya untuk berborak.

Dari SMS kami menjadi semakin rapat dan kami selalu berjumpa. Saya sudah cuba untuk melawan tapi nak buat macamana memang jodoh kami sangat kuat. Kami akhirnya mengambil keputusan untuk berkahwin di sempadan.

Kami mengambil keputusan berkahwin di sempadan untuk mengelakkan diketahui kawan saya tersebut. Selepas perkahwinan kami, si isteri iaitu kawan baik saya dapat tahu. Dia mengamuk macam orang gila.

Dia memaksa suami saya ceraikan dia. Suami saya tidak sanggup untuk menceraikn dia kerana anak-anak.

Hari berganti hari, dia tetap benci kepada saya sehinggakan tidak membenarkan si suami datang menjenguk saya. Yang amat menyedihkan saya, si suami pun tidak lagi berani untuk datang berjumpa saya, malahan call pun tidak diangkat.

Saya naik angin lalu datang bersemuka dengan madu saya yang juga bekas kawan baik saya. Saya dihina, dicerca macam-macam lagi.

Si suami tidak mempertahankn saya sebaliknya memberi kata dua untuk melepaskan saya. Hati siapa tidak hancur. Saya sedih sangat kerana segala pengorbanan saya dengan meninggalkan anak-anak ketika mengikut dia langsung tidak dihargai. Saya dibuang umpama kain buruk. Tolonglah jangan cerca saya. Berikanlah kata-kata semangat kepada saya.