Awas! Gelagat Lelaki Gila Ini Merakam Video Dan Mengancam Wanita Dalam MRT


Singapura - Tindakan bodoh seorang lelaki merakam video seorang wanita dalam MRT akhirnya menjerat dirinya sendiri apabila gelagat dan kelakuannya disedari mangsa sehingga dia ditahan polis.

Dalam kejadian pada 13 Mei lalu, kira-kira jam 7.40 petang, seorang lelaki yang menaiki kereta api di MRT Outram dan menuju ke Harbourfront telah merakam video seorang wanita yang duduk bertentangan dengannya.

Pada mulanya tindakan lelaki itu langsung tidak disedari mangsa yang juga sedang memegang telefonnya, namun dalam beberapa ketika mangsa ternampak paparan skrin telefon lelaki berkenaan yang sedang merakam diri mangsa melalui refleksi cermin di belakang suspek. Mangsa yang terkejut dengan tindakan lelaki merasa marah kerana dirinya dirakam tanpa kebenaran.

Walau bagaimanapun, suspek yang dikenali sebagai Suraj itu telah ditahan polis dan dia didapati banyak menyimpan koleksi video tidak senonoh di dalam telefon bimbitnya. Menurut pihak polis, Suraj memberitahu dia melihat mangsa seperti seorang kakaknya dan disebabkan itulah dia merakam video mangsa.

Orang ramai dinasihatkan berhati-hati ketika menaiki pengangkutan awam pada bila-bila masa. Sekiranya sesiapa sahaja yang berhadapan dengan anda yang memegang telefon mereka secara menegak, anda diwajibkan merasa curiga dan harus berwaspada kerana berkemungkinan perkara yang sama akan berlaku kepada anda. - Koleksi Viral


Sumber