Kanak-Kanak Berusia 2 Tahun Dipukul Dengan Penyangkut Baju Dan Digigit Di Muka Sebelum Meninggal Dunia


KAJANG - Kanak-kanak lelaki berusia 2 tahun yang maut akibat kecederaan dalaman termasuk pakreas terkoyak di Hospital Kajang, semalam, dipercayai telah dipukul oleh ibunya dengan penyangkut baju yang menyebabkan dia menangis pada 10 malam Jumaat lalu, lapor Harian Metro.

Menurut sumber, ada kesan gigitan di muka kanak-kanak terbabit. Ibu kanak-kanak itu yang berusia 29 tahun seorang pembantu Taska dikatakan telah memukul mangsa kerana dia meragam atau membuat perangai.

Katanya lagi, ibu mangsa keluar dari bilik yang dihuninya di taska berkenaan bersama teman lelakinya yang berusia 39 tahun yang dikatakan datang ke taska terbabit pada jam 1 pagi keesokkannya.

Difahamkan, mangsa mengalami sesak nafas setelah terjatuh dari katil dan dibawa ke hospital dengan menaiki teksi bersama teman lelaki ibunya. Tidak lama seleps itu mangsa dimaklumkan telah meninggal dunia.

Sebelum kejadian dipukul dengan penyangkut baju itu, mangsa dilihat mempunyai kesan gigitan di muka dan juga lebam di badan, katanya.

Terdahulu, Ketua Polis Daerah Kajang Asisten Komisioner Othman Nanyan mengesahkan menerima laporan kematian kanak-kanak itu dan melalui hasil bedah siasat mendapati, mangsa mengalami kecederaan dalaman termasuk tulang rusuk patah serta pankreas koyak.

Ibu mangsa dan teman lelaki wanita berkenaan telah ditahan reman selama tujuh hari bermula hari ini untuk disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh, katanya.

Menurutnya, teman lelaki wanita itu berkenaan mempunyai rekod kesalahan dadah dan ujian air kencingnya positif ganja.

Sementara itu, jiran yang enggan dikenali berkata, dia sering melihat wanita itu bersama lelaki terbabit dan menyangka mereka suami isteri.