Kanak-Kanak Perempuan Digantung Dan Dipukul Bapanya Kerana Koyak Kertas Penceraian Ibu Bapanya

SICHUAN, CHINA - Seorang kanak-kanak perempuan digantung dengan kejam di luar rumah serta dipukul bapanya kerana mangsa hanya mengoyakkan kertas yang dipercayai membabitkan penceraian bapanya.

Memetik laporan The Mirror, mangsa yang tidak didedahkan namanya itu berusia 8 tahun dikatakan tidak bersetuju dengan penceraian kedua ibu bapanya lalu merajuk yang mengakibatkan dia telah dipukul sebagai hukuman terhadapnya oleh bapanya itu.


Pihak polis telah menangkap lelaki terbabit setelah rakaman video yang dirakamnya yang memaparkan keadaan mangsa digantung dan dihantar kepada bekas isterinya dengan tujuan untuk menyakitkan hati ibu kepada mangsa itu.

Ibu mangsa tanpa berlengah terus membuat laporan polis setelah menerima rakaman video berkenaan lalu menyerahkan kepada pihak polis bagi tujuan siasatan.

Setelah menerima laporan daripada ibu mangsa, polis segera bertindak dan menyelamatkan mangsa serta membawa mangsa ke hospital untuk diberikan rawatan lanjut memandangkan mangsa mengalami kecederaan.


Menurut pihak polis, mangsa sebenarnya telah dipukul hanya kerana mengoyakkan kertas penceraian yang telah disimpan bapanya itu. Bapanya menjadi marah dan berang apabila mangsa telah merosakkan beberapa barangan di dalam rumah serta telah memecahkan botol arak milik lelaki terbabit.

Difahamkan, selepas kejadian itu, mangsa menjadi trauma dan tidak mengalami sebarang kecederaan yang serius serta mangsa juga diberikan kaunseling. Ibu mangsa dijangka akan diberikan hak penjagaan terhadap mangsa.

Sehingga kini polis masih lagi menjalankan siasatan terperinci terhadap suspek dan beliau akan berdepan dengan pendakwaan kerana mendera kanak-kanak ,sekiranya disabitkan kesalahan suspek akan dikenakan hukuman penjara untuk beberapa tahun. - Koleksi Viral