Kes Samun Dan Rogol - Mangsa Juruwang Wanita Indonesia Akhirnya Tampil Buat Laporan Polis Dirogol Dan Dirompak


KUALA LUMPUR - Susulan kes samun dan rogol juruwang di Bandar Kinrara, Puchong baru-baru ini, mangsa, seorang warga Indonesia akhirnya tampil membuat laporan polis berkaitan dengan kejadian berkenaan.

Memetik laporan News Strait Times, Ketua Polis Daerah Serdang, Asisten Komisioner Megat Mohamad Aminuddin Megat Alias, berkata, mangsa yang berusia 33 tahun dan juga seorang lelaki warga Bangladesh berusia 34 tahun, hadir untuk membuat laporan polis pada petang semalam, katanya.

Katanya, kedua mangsa terbabit telah membuat dua laporan polis yang berasingan iaitu satu laporan untuk kejadian rogol dan juga laporan berkaitan dengan rompakan yang dilakukan oleh kedua suspek baru-baru ini.

Menurutnya lagi, sebelum ini mereka terpaksa menghilangkan diri memandangkan kedua-duanya kehilangan dokumen perjalanan ketika kejadian itu berlaku pada 11 Mei lalu, katanya ketika sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah Serdang.

Menurut Megat Mohamad Aminuddin lagi, mangsa juga telah pergi ke rumah rakan-rakannya di selatan tanah air untuk mendapatkan perlindungan selepas kejadian itu berlaku. Kedua-dua mangsa juga memiliki dokumen perjalanan yang sah dan telah berkerja di negara ini di antara 7 dan sehingga 10 tahun, jelasnya.

Baca: Kes Samun Dan Rogol Di PuchongKedua-dua suspek telah memasuki premis terbabit sebagai pelanggan sebelum penyamun berkenaan meletakkan pisau ke leher mangsa. Kemudiannya penjenayah berkenaan mengheret mangsa iaitu wanita terbabit ke satu sudut berdekatan dengan tandas sebelum merogol mangsa, katanya.

Menurut Megat lagi, pihak polis akan menghantar mangsa ke hospital bagi tujuan rawatan dan juga pemeriksaan kesihatan.

Seorang lelaki berusia 26 tahun telah ditahan di rumahnya di Kuala Selangor pada hari Ahad lalu dan dia juga telah ditahan reman sehingga 20 Mei bagi membantu siasatan. Sehingga kini pihak polis masih memburu suspek yang kedua.

Satu klip video berdurasi empat minit dari paparan kamera litar tertutup (CCTV) yang menunjukkan kedua-dua lelaki berkenaan telah memasuki kedai judi berkenaan dan kemudian bergilir-gilir merogol seorang juruwang di dalam premis tersebut. Rakaman itu telah jadi tular dan juga menarik perhatian seluruh netizen di Malaysia.

Kes tersebut kini disiasat di bawah seksyen 376 dan 395 Kanun Keseksaan kerana rogol dan merompak. - Koleksi Viral