Ketika Adam Diserahkan Pengasuh Kepada Papanya, Adam Didapati Sudah Tidak Bernyawa Lagi, Sedihnya


Kes kecuaian pengasuh semakin menjadi-jadi semenjak kebelakangan ini yang menjadi kerunsingan ibu bapa untuk menyerahkan anak kepada pengasuh. Walau bagaimanapun, ibu bapa kini masih tiada pilihan kerana terpaksa demi mencari rezeki disamping mendoakan kesejahteraan anak di bawah asuhan pengasuh.

Satu perkongsian yang amat menyedihkan sehingga menimbulkan kemarahan netizen apabila seorang kanak-kanak yang didakwa tersedak susu semasa dijaga oleh pengasuh. Sesungguhnya sesuatu yang amat dikesalkan apabila seorang pengasuh yang tidak bertanggungjawab dan mengambil jalan mudah di atas perkara sebegini. Anda pasti geram apabila membaca keseluruhan perkongsian daripada Shauqie Bey ini.


Nyawa Manusia Seperti Satu Permainan Dan Tiada Harga

27April2017 Seorang anak yg sangat comel telah dijemput Ilahi. Adam Aryan telah ditetapkn Allah hayat hanya 104hari. Adam tersedak susu dibawah jagaan pengasuh yg tidak bertanggung jawab dan sangat ambil mudah berkenaan nyawa Adam.

27/4/2017 Adam dihantar ke pengasuh jam 12.tghri. jam 3ptg lbh ibu adam wasap pengasuh tnya berkenaan Adam,pengasuh jwb Adam menangis,ibu Adam mintak snap gambar Adam,namun pengasuh hanya diam.

jam 6ptg papa adam pergi menjumput Adam. muka pengasuh agak terkejut tgk papa Adam (sebab biasa jika hantar Adam jam 12tghri jam 9 mlm bru jemput). pengasuh ckp nk siapkn Adam. setelah 45mnt baru pengasuh muncul bwk Adam (terlalu lama pgasuh amk masa siapkn adam).

Ketika pengasuh serahkn Adam kpd papanya Adam sudah tidak bernyawa sudah tidak bernyawaaa,tanpa ada rasa bersalah serahkn Adam yg sudah tidak bernyawa. Adam sudah menjadi mayat.Adam sudah biru.sudah kaku. pengasuh dgn selamba ckp Adam tersedak susu, tu teksi dh ada bwk la ke hospital.

Mudahnya kau wahai pengasuh... kau tak panggil ambulan kau tak call ibu n papa Adam,langsung tak info. setelah d bawa ke hospital doctor jangka Adam sudah meninggal jam 5 ptg lg. andaikata papa Adam jemput Adam waktu biasa jam 9mlm tak tau la apa jadi. mudahnya kau bermain dgn nyawa manusia.

Statement kpd polis pengasuh ada buat cpr kpd Adam. Persoalanya: Apakah CPR itu tindakkan yg betul unt budak tersedak susu??? Apakah pengasuh mempunyai kelayakkan unt buat CPR??? jika takde ilmu cpr kau bkn jd penyelamat,tetapi menjadi pembunuh!!!

Kami redha dgn ketentuan ini. kami juga menuntut keadilan unt Adam. supaya tiada lagi ibubapa yg senasib kami.

Sesiapa yg ada pengalaman seperti kes ini harap dpt membantu unt membawa kemuka pengadilan.

Semoga papa Adam Wan Azizie n ibu Adam Nurul Izzah Ayuni tabah menghadapi ujian ini.-Koleksi Viral