Kisah Transformasi 4 Gadis Cantik Yang Tular Berubah Menjadi Lelaki Sepenuhnya


Kita biasa mendengar ramai lelaki yang melakukan pembedahan atau mengubah diri mereka untuk menjadi wanita sepenuhnya. Selepas transformasi itu dilakukan, sememangnya hasil daripada pembedahan itu jelas menunjukkan terjadinya seorang wanita daripada seorang lelaki. Ada yang kelihatan seperti wanita tulen 100% dan ada yang tidak sepenuhnya.

Tetapi, mungkin ada yang belum biasa mendengar tentang bagaimana seorang wanita menjadi seorang lelaki yang kelihatan seperti lelaki sejati dengan mempunyai misai dan janggut serta berbadan sasa. Malah, ada diantara mereka adalah seorang wanita yang cantik tetapi memilih untuk menjadi lelaki.

Empat wanita ini telah membuktikan bahawa mereka benar-benar ingin menjadi lelaki seumur hidup mereka. Transformasi yang mereka lakukan telah jadi tular di seluruh media sosial tidak lama dulu.

1. Balian Bushbaum


Balian Bushbaum pernah mengejutkan dunia. Beliau adalah seorang atlit lompat galah wanita yang bernama Yvone Bushbaum dan juga seorang atlet yang berjaya daripada Jerman dan ketika tahun 2007 dia pernah mengalami kecederaan serius yang membuatkan dia mengambil keputusan untuk bersara dari dunia olahraga.

Setelah sekian lama menghilang, pada tahun 2008 dia muncul semula tetapi dengan pengakuan yang mengejutkan dunia apabila membuat keputusan untuk mengubah alat kelaminnya kepada seorang lelaki.


2. Ian Harvie


Ian Harvie memiliki tubuh yang sasa serta menjadi idaman wanita walau pada hakikatnya dia adalah seorang wanita cantik. Beliau telah melakukan pembedahan megubah alat sulitnya ketika berusia 22 tahun dan kini beliau mempunyai kerjaya yang sangat baik iaitu sebagai seorang 'stand up comedian' yang amat dikenali. Setiap kali penampilannya di pentas, Hervie kerap mengutarakan isu transeksual untuk menjadikannya satu hiburan buat penonton dan juga turut menyokong komuniti LGBT.

A post shared by Ian Harvie (@ianharvie) on

3. Schuyler Bailar


Schuyler Bailar adalah seorang atlit renang wanita yang amat dikenali di Harvard University dan mengambil jurusan psikologi. Kerana beliau amat popular, dia telah menjadi Hos dalam berbagai acara.

Walau bagaimanapun, beliau telah membuat pengakuan sebelum ini bahawa pernah mengalami gangguan kesihatan mental semenjak di bangku sekolah. Gadis cantik yang dikatakan berdarah campuran Korea ini telah membuat keputusan untuk menjadi lelaki dan telah melakukan pembedahan pertamanya pada bulan Mac 2015.


4. Thomas Beatie


Thomas Beatie amat dikenali kerana pernah mengejutkan dunia dengan perubahan dirinya apabila melakukan pembedahan menukarkan jantinanya tetapi mengekalkan organ seks wanita kerana ingin melahirkan zuriat. Thomas dilahirkan sebagai seorang perempuan cantik dengan nama Tracy Lagondino. Beliau pernah mengandung dan telah melahirkan tiga orang anaknya yang diberi nama Jensen, Austin dan juga Susan.


Sumber