Lelaki Tikam Bapa Hingga Mati Kerana Syak Bapa Ada Hubungan Intim Dengan Isteri


TAWAU - Kerana perselisihan faham, seorang lelaki sanggup menikam dan menetak ayahnya sendiri sehingga maut di Kampung Sungai Gading Wakuba, dekat Tawau, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 3 pagi itu, Ali Nordin, 56, telah disahkan meninggal dunia di ruang tamu rumah akibat ditikam anak lelakinya yang mengesyaki ayahnya itu mempunyai hubungan intim dengan isterinya.

Menurut laporan, semasa kejadian mangsa dikatakan pergi ke rumah anaknya dan berlaku perselisihan faham dan pertengkaran diantara mereka.

Ekoran pertengkaran itu, suspek dikatakan telah menikam bapanya dengan menggunakan senjata tajam sebelum bertindak keluar dari rumah lalu menikam dirinya sendiri di bahagian perut.

Rumah yang dikatakan tempat mangsa ditikam.
Menurut sumber lagi, suspek yang mengalami kecederaan kemudiannya telah dibawa ke Hospital Tawau untuk mendapatkan rawatan manakala bapanya telah disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan, katanya.

Polis juga turut menemui sebilah pisau dan parang yang dipercayai telah digunakan suspek untuk menikam mangsa.

Kes itu dipercayai berlaku kerana disebabkan suspek telah mengesyaki bapanya (mangsa) mempunyai hubungan intim dengan isterinya, suspek juga disyaki di bawah pengaruh najis dadah, katanya.

Sehingga kini pihak polis masih lagi menjalankan siasatan. Suspek yang dipercayai berusia 27 tahun kini dirawat di Wad Kecemasan Hospital Tawau kerana mengalami pendarahan teruk pada bahagian perut.

Sumber