Objek Seperti Pocong Diselimuti Kain Putih Ditemui Di Kawasan Perhentian Bas Takutkan Orang Ramai


SANDAKAN, SARAWAK - Satu patung yang diselimuti kain berwarna putih yang kelihatan seperti pocong telah menakutkan orang ramai di Perhentian Bas di Bandar Leila, di sini, baru-baru ini, lapor Harian Metro.

Sehingga kini polis masih menyiasat kejadian berkenaan dan dipercayai ada pihak tertentu yang sengaja meletakan patung berkenaan di situ dengan tujuan untuk menakutkan orang ramai.

Menurut Ketua Polis Daerah Sandakan Asisten Komisioner Mohd Azhar Hamin berkata, orang ramai terutamanya penduduk setempat meminta sesiapa sahaja yang menyaksikan kejadian berkenaan tampil memberikan maklumat kepada pihak polis.

Katanya lagi, penduduk juga diminta agar tidak melakukan aktiviti berkenaan kerana ianya boleh menganggu ketenteraman masyarakat setempat.Mohd Azhar juga mengulas dakwaan oleh penyanyi tempatan, Mohd Rezuwan Batjo, 35, bahawa terdapat pihak tertentu yang meletakkan patung berkenaan di perhentian bas sehingga menakutkan pengguna jalan raya yang melalui kawasan terbabit.

Mohd Rezuwan atau nama komersilnya, Rezu Hayr Adinawan berkata, tindakan itu menyebabkan ada ahli keluarganya ketakutan selepas terlihat 'jelmaan pocong' ketika melalui kawasan perhentian bas terbabit, Isnin lalu.

Kerana disebabkan tidak berpuas hati dengan keadaan itu, dia telah pergi lokasi berkenaan sebelum mendapati 'pocong' itu adalah satu guni yang diselimuti kain putih yang mengandungi kain kanvas di dalamnya.

Dia juga bertanggungjawab memuat naik kejadian berkenaan itu di Facebook sehingga mendapat perhatian ramai pengguna termasuk mereka yang pernah terkejut selepas melihat kain itu di beberapa lokasi di sini. - Koleksi Viral