Rakaman Video Insiden David Teoh Ditampar Oleh Mat Over Di Hadapan Perdana Menteri Malaysia


Satu insiden dan kekecohan yang amat mengejutkan apabila David Teoh seorang penerbit drama dan filem telah ditampar oleh Mat Over seorang pelakon dan pelawak terkenal, di hadapan Perdana Menteri, Malaysia, Dato Najib Razak semalam ketika sesi Dialog Transformasi Seri Perdana, di Putrajaya.

Mat Over dikatakan telah menampar David Teoh kerana dipercayai sikap penerbit drama dan filem itu disifatkan sebagai kurang ajar kerana tidak menghormati Perdana Menteri.

Insiden berkenaan bermula setelah David menyuarakan rasa tidak puas hatinya terhadap Rosyam Nor yang tidak memandang ke arah tempat duduknya, sebaliknya memberi fokus kepada penonton di barisan hadapan.

David menyifatkan tindakan Rosyam tidak adil kerana tidak memberi laluan kepada mereka di barisan belakang untuk bertanya soalan dan menyuarakan pandangan.


Dalam kekecohan mempertahankan pendapat masing-masing, Mat Over secara tiba-tiba meluru ke depan pentas bagi memberi amaran kepada David supaya tidak kurang ajar sambil menampar muka penerbit itu.

Di sebalik kekecohan itu, Najib dan Rosyam tetap meneruskan dialog sehingga ke penghujung acara sehinggalah David dan Mat Over dibawa masuk semula ke dalam dewan untuk bertemu Najib bagi menyelesaikan perkara itu secara baik.

Dalam pada itu, David tidak sangka Mat Over boleh bertindak begitu kerana selama ini pun dia tidak mengenali pelakon itu.

"Tiba-tiba saja dia meluru serta menampar saya. Saya hanya mempersoalkan tindakan Rosyam tidak menggunakan pentas bulat itu dengan sepenuhnya dan hanya fokus satu arah di depan saja sedangkan saya juga mahu bertanyakan soalan kepada Perdana Menteri.

"Saya tidak akan mengambil sebarang tindakan undang-undang dan sudah memaafkannya," katanya.

Sumber: Astro AwaniHarian Metro

Rakaman video yang menunjukkan Mat over meminta maaf kepada David Teoh dan akhirnya mereka telah berdamai.
Comments

You are welcome to share your ideas with us in comments!

Archive

Contact Form

Send