Rakaman Video Pelancong Wanita China Diragut Ketika Sedang Berselfie Di Dataran Merdeka


KUALA LUMPUR - Satu rakaman video seorang pelancong wanita dipercayai warga China telah diragut oleh seorang lelaki yang menunggang motosikal ketika wanita berkenaan sedang berswafoto di hadapan Dataran Merdeka, Kuala lumpur, pada Sabtu lalu.

Rakaman video yang berdurasi 10 saat itu jadi tular di media sosial menjadi bualan netizen sejak semalam dan rata-rata netizen melahirkan rasa simpati mereka terhadap wanita berkenaan kerana terpaksa menghadapi detik cemas itu ketika di negara orang.

Memetik laporan Harian Metro, dalam kejadian pada jam 12.30 tengah hari itu, mangsa dipercayai sedang mengambil gambar selfie di kawasan berkenaan sebelum didekati seorang lelaki yang menaiki motosikal dari arah belakang secara tiba-tiba.

Mangsa akhirnya terjatuh disebabkan lelaki terbabit merentap beg tangan mangsa sebelum melarikan diri meninggalkan mangsa dalam keadaan terpinga-pinga.Menurut Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman, mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan dalam kejadian yang berlaku di Dataran Merdeka itu, katanya.

Wanita terbabit juga telah membuat satu laporan polis berkaitan dengan insiden berkenaan di Balai Polis Genting Highland.

Polis kini sedang menyiasat kes tersebut yang membabitkan peragut bermotosikal berdasarkan rakaman video swafoto wanita tersebut. Kes berkenaan kini disiasat mengikut Seksyen 392 Kanun Keseksaan. - Koleksi Viral