Rakaman Video Rompakan Bersenjata Ketika Pelanggan Sedang Makan Di Sebuah Restoran


AMPANG JAYA - Sebuah restoran di Ukay Boulevard, Hulu Klang, telah diserbu masuk oleh enam penjenayah yang bersenjatakan parang dan merompak pelanggan pada ketika itu sedang menjamu selera di restoran berkenaan, lapor Harian Metro.

Ketika kejadian yang berlaku kira-kira jam 9.30 itu, restoran terbabit dipenuhi pelanggan yang sedang makan dan secara tiba-tiba kumpulan perompak berkenaan meluru masuk sebelum kesemua pelanggan seperti terkejut dan tergamam.

Menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang terdapat di restoran terbabit memaparkan keenam penyamun berkenaan yang memakai topi keledar merampas barangan milik pelanggan seperti beg tangan, telefon bimbit dan dompet pelanggan sebelum bertindak melarikan diri.

Menurut Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Asisten Komisioner Hamzah Alias berkata, menerusi rakaman video tersebut, kumpulan penjenayah terbabit didapati menaiki tiga motosikal dan melarikan pelbagai barangan berharga dan wang tunai berjumlah lebih RM29,000. Beliau juga mengesahkan kejadian dan menegaskan siasatan lanjut sedang dijalankan.

Katanya, kumpulan penjenayah terbabit turut merampas sejumlah wang tunai dari mesin tunai di kaunter pembayaran di restoran berkenaan sebelum meluru keluar dan menaiki motosikal.Polis sudah mengambil rakaman kamera litar tertutup (CCTV) untuk membantu siasatan lanjut mengikut Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan," katanya.

Pihak polis juga meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kes ini diminta supaya tampil untuk membantu siasatan lanjut. - Koleksi Viral