Seorang Lelaki Maut Dipercayai Mabuk Setelah Menumbuk Cermin Kedai


KUALA LUMPUR - Satu mayat seorang lelaki ditemui oleh orang awam di hadapan sebuah kedai serbaneka, Jalan Pudu Ulu, dekat sini, dengan mengalami pendarahan yang teruk di lengannya, lapor Sinar Harian.

Menurut Ketua Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Chong Kok Sin, dalam kejadian 7.35 pagi itu, pihaknya yang tiba di lokasi kejadian dapati mayat seorang lelaki tempatan berusia 28 tahun dalam keadaan terlentang di hadapan kedai serbaneka di sebuah kondominium di situ.

Menerusi pemeriksaan yang dilakukan, polis mendapati terdapat kecederaan parah di lengan tangan kanan mangsa dan juga terdapat beberapa kesan darah di kawasan tempat mayat ditemui dalam jarak kira-kira 18 meter, katanya.

Menurut beliau, beberapa saksi di tempat kejadian memberitahu mangsa bukannya penduduk atau penyewa di kondominium berkenaan.

Melalui maklumat yang diberikan oleh saksi, ketika pada hari kejadian kira-kira jam 6.45 pagi, mangsa dilihat dalam keadaan terbaring, muntah dan berada dalam keadaan tidak stabil dipercayai mabuk di bahagian lobi.

Kemudiannya, saksi yang berada di tempat kejadian cuba untuk mententeramkan mangsa tapi tidak berjaya. Mangsa terus berjalan dalam keadaan tidak stabil sampai ke depan sebuah kedai telefon bimbit yang terletak tidak jauh dari lobi kondominium itu.

Saksi telah melihat mangsa bertindak menumbuk cermin kedai tersebut dengan tangan sehingga pecah sebelum mangsa jatuh ke lantai. Mangsa bagaimanapun sempat merangkak hingga ke depan kedai serbaneka dan terus tidak sedarkan diri, katanya.

Menurut Chong Kok Sin lagi, untuk mengenal pasti kematian mangsa, bedah siasat akan dilakukan segera pada hari ini.