Balasan Tweet Nakal Dari A&W Tarik Perhatian Dan Menghiburkan Netizen


PETALING JAYA - Kegigihan 'admin' akaun laman sosial Twitter milik syarikat makanan segera, A&W Malaysia yang dikatakan telah menggunakan 'ayat power' mereka sewaktu membalas tweet seorang pelanggannya telah menarik perhatian dan mencuit hati netizen.

Menurut Mstar, semuanya bermula apabila 'admin' restoran makanan segera terbabit menulis tweet bagi mempromosikan rut bir mereka yang amat terkenal itu untuk berbuka puasa.

Berikutnya adalah Tweet yang dibalas A&W pada 28 Mei lalu.

Tweet berkenaan telah menarik minat seorang pemilik akaun Twitter @TattyHassan yang membalas dengan pertanyaan: "Awak nak cuba bagi saya kena gastric ka berbuka dengan rut bir?."

Melalui pertanyaan itu, A&W Malaysia dikatakan dengan 'nakal' telah menjawab dengan menulis: "Saya sengaja nak awak sakit. Supaya saya boleh jaga awak sentiasa."

Bermula dengan Tweet berkenaan, ianya berlarutan menjadi satu siri perbualan yang amat menghiburkan.

Di bawah ini adalah paparan yang menunjukkan perbualan penuh mereka yang mencuit hati.


Perbualan itu menarik perhatian netizen sehingga menjadi tular di media sosial dan menjadi perbualan netizen. Sehingga ketika ini Tweet berkenaan telah dikongsi lebih dari 2,500 kali dan mendapat lebih 4,000 'like'.

"Orang suruh kau meniaga, kau pergi memancing," gurau Aff Abd Malek di ruangan komen Facebook.
Fatih Omar menulis: "Hahaha...A&W pun pandai bercia-cia".

Berikutan tindakan 'admin' A&W Malaysia ini yang dikatakan sanggup meluangkan masa untuk pelanggannya telah mendapat pujian daripada orang ramai, malah ada yang menyarankan agar 'admin' tersebut dinaikkan pangkat kerana keramahannya itu.

Ia juga dikatakan sebagai satu cara atau strategi bagi mengeratkan hubungan antara restoran itu dengan pelanggannya, malah segelintir netizen berkata, tindakan admin terbabit sepatutnya diwar-warkan dengan lebih meluas agar menjadi contoh kepada pemilik perniagaan yang lain.