Tuesday, 6 June 2017

Gadis Ditikam Bekas Teman Lelaki Dengan Kejam Ketika Ingin Memutuskan Hubungan Cinta

ALOR SETAR - Seorang gadis mengalami kecederaan serius ditikam dengan senjata tajam oleh seorang lelaki apabila wanita terbabit meminta untuk memutuskan hubungan cinta mereka di tepi jalan Taman Serindit, Jalan Datuk Kumbar, Alor Setar, semalam.

Dalam kejadian dikala orang ramai sibuk untuk berbuka puasa itu, mangsa yang berusia 23 tahun dari Kampung Alor Gandas, di sini, dikatakan telah bertemu dengan suspek untuk membincangkan tentang kisah cinta mereka sebelum berlaku pertengkaran apabila mangsa ingin memutuskan hubungan cintanya.


Lelaki berkenaan yang dipercayai tidak berpuas hati serta tidak dapat menerima kenyataan bahawa cintanya telah ditolak telah bertindak ganas dengan mengeluarkan senjata tajam sebelum menikam di bahagian perut mangsa.

Pertengkaran yang bertukar menjadi pergelutan itu telah menyebabkan mangsa cedera selain di bahagian perut iaitu jari dan juga lutut kirinya apabila mangsa cuba mengelak daripada terus ditikam oleh suspek.

Mangsa telah mengalami kecederaan serius iaitu pendarahan dalaman di bahagian perut telah dibawakan ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), di sini, dengan menggunakan ambulans untuk mendapatkan rawatan dengan segera.

Keadaan mangsa sehingga kini dilaporkan masih lemah kerana telah kehilangan banyak darah, walau bagaimanapun, mangsa dikatakan stabil setelah diberikan rawatan.

Polis juga sedang berusaha memburu suspek yang dipercayai berasal dari Jalan Tun Razak, di sini dan kes berkenaan akan disiasat mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan, lapor Harian Metro.