Hanya Kerana Berebut Tempat Letak Kereta, Wanita Ini Tunjuk Isyarat Lucah Kerana Tidak Berpuas Hati


LANGKAWI, KEDAH - Satu rakaman video yang memaparkan seorang wanita bertindak membaling selipar kepada seorang pemandu kereta kerana dikatakan sebab tidak berpuas hati apabila ditegur merampas parking yang telah lama ditunggu jadi viral di media sosial.

Kejadian berkenaan dikatakan berlaku pada jam 7 petang Selasa lalu di Bazar Ramadhan di Kuah, Langkawi.

Seorang lelaki yang dikenali sebagai Lim telah mendakwa bahawa pemandu Proton Persona itu telah merampas tempat letak kereta dan menyerang keretanya serta dikatakan menunjukkan isyarat lucah kepada mereka ekoran tidak berpuashati, katanya.

Rakaman berkenaan telah dimuat naik oleh Lim H. En semalam dan kini telah ditonton lebih daripada 2 juta kali tontonan oleh pengguna Facebook.

Lim memberitahu, ketika sebelum kejadian itu, dia telah pun menyalakan lampu isyarat sebagai tanda mahu memasuki parking tersebut. Tetapi, belum pun sempat dia masuk ke tempat letak kereta itu tiba-tiba kereta berkenaan memasuki tempat letak kereta terbabit.

Lim: Ini parking kami sudah tunggu lama.

Lelaki terbabit: Aku masuk ikut belakang, you tunggu depan.

Lim: You tau undang-undang tak? I sudah bagi signal, hon you sudah, you masuk lagi.

Lelaki terbabit: You ada lesen?

Lim: Memang ada lar. Parking banyak, kenapa nak ambil parking ini?

Lelaki terbabit: Parking banyak, you pergi cari lain.

Menerusi gambar yang dimuat naik oleh Lim, bahagian pintu depan dan belakang sebelah kiri keretanya juga turut dihentam kerana dikatakan tidak berpuas hati dengan teguran yang disampaikan oleh Lim.


Menurut Lim lagi, wanita berkenaan yang dipercayai isteri kepada lelaki terbabit turut menghentak cermin kereta serta menunjukkan isyarat jari tengah sebelum membaling selipar ke arah cermin depan kereta Lim.

"Masing-masing bayar roadtax, tetapi kenapa perlu sampai jadi begini? Ini bukan soal bangsa tetapi ini masalah sikap individu. Kenapa perlu serang kami? Ini kan bulan puasa, malah kami juga menghormati bulan mulia anda," tulisnya.


Difahamkan, Lim telah membuat laporan polis pada hari kejadian berkenaan. Tetapi sehingga kini belum ada sebarang perkembangan positif serta sebarang tindakan yang dilakukan katanya. Lim kini juga dikatakan sedang membuat pertimbangan sama ada ingin mengambil tindakan undang-undang terhadap pemandu kereta terbabit.

Pengakuan Daripada Pemandu Proton Persona

Pemandu kereta Proton Persona berkenaan juga telah tampil memberi penjelasan bagi pihaknya.

"Kami sampai bazaar lebih kurang jam 7 petang. Saya ternampak parking dan tanpa fikir apa-apa saya terus masuk sebab nak kejar masa beli juadah berbuka puasa. Bila sudah siap parking, kunci kereta, saya terus jalan ke bazar. Pada waktu itu tiada sesiapa yagn datang menyapa saya.

"Kemudian saya ternampak pemandu Cina itu mengundurkan kereta dan membunyikan hon panjang sehingga membuatkan semua orang memandang saya. Saya pun terus pergi ke arahnya dan bertanya kenapa dia berbuat demikian.
"Dia kata, 'Itu parking saya! Bawa kereta tak ada lesen ka?' dengan nada yang marah. Saya pula malas nak bergaduh dan terus berjalan ke bazar. Bila separuh jalan, saya pusing ke belakang dan ternampak dia sedang merakam gambar kami.

"Saya patah balik dan tanya kenapa dia merakam gambar kami? Namun tiada jawapan yang diberi dan dia terus kunci pintu dan tutup cermin kereta, serta menunjuk penumbuk kepada kami yang mencetuskan perbalahan di antara kami.

"Mungkin di dalam rakaman video itu kami nampak bersalah sebab video sebelah pihak sahaja, tetapi apa yang dibuat oleh mereka tidak pula ditunjukkan," katanya di Facebook.

Katanya lagi, dia menerima sahaja dengan hati yang ikhlas di atas komen-komen yang mencaci makinya dan memohon maaf sekiranya dia benar-benar bersalah.

"Tetapi jika dia yang bersalah, saya ingin dia membersihkan nama saya kembali. Viralkan juga penjelasan dari pihak saya seperti mana yang diviralkan oleh sebelah pihak Cina itu," katanya memberikan penjelasan.

Mungkin ada sesuatu yang kita tidak tahu yang menyebabkan wanita berkenaan menjadi berang sebegitu. Semoga ada jalan penyelesaian yang baik diantara kedua-dua pihak.

Sumber: The Reporter

Comments

You are welcome to share your ideas with us in comments!

Archive

Contact Form

Send