Hanya Kerana Diejek Anda Bukan Lelaki Sejati, Sembilan Orang Maut Serta Merta Akibat Ditembak


Akibat berang diejek bukan lelaki sejati, seorang lelaki menggila dan mengamuk dengan menembak mati sembilan orang iaitu lima lelaki dan empat wanita dalam satu majlis keramaian di Tver, Rusia.

Lelaki berkenaan dikenali sebagai Sergey Yegorov berusia 45 tahun dikatakan telah meninggalkan meja makan seketika sewaktu majlis tersebut sedang berlangsung sebelum kembali semula dengan membawa senapang patah serta melepas beberapa das tembakan dengan tujuan untuk membunuh mereka yang mengejeknya.


Menurut laporan laman Mirror, lelaki terbabit sempat menjerit, "sekarang aku nak tunjuk aku boleh menembak", sebelum didapati menembak mangsa-mangsanya dengan kejam tanpa perikemanusiaan. Ada diantara mangsa adalah seorang veteran Perang Dunia Kedua iaitu wanita yang berusia 90-an.

Dalam kejadian berkenaan, hanya seorang wanita yang terselamat yang dikatakan telah bersembunyi di bawah kain serta berpura-pura meninggal dunia ketika lelaki berkenaan melepaskan tembakan.

Mangsa yang terselamat adalah seorang gadis, Marina Volk yang berusia 21 tahun. Dia memberitahu dia sempat melihat suspek menembak kesemua orang yang berada di majlis itu dan ada mayat yang meletup sehingga separuh muka akibat tembakan suspek. Dia lelaki gila, saya melihat dan dengar bagaimana dia melakukannya dengan mengheret mayat-mayat berkenaan, katanya.


Marina adalah individu yang bertanggungjawab menghubungi pihak polis dalam kejadian yang menakutkan itu sehingga lelaki terbabit ditangkap.

Menurut laporan, Sergey adalah seorang juruteknik yang dikatakan berkerja sementara di Moscow dan telah pulang ke kampungnya di daerah Redkino bagi melawat ibunya yang telah lama ditinggalkan kerana berkerja.Sergey turut memaklumkan kepada pihak polis mengapa dia membunuh kesemua orang yang berada di majlis berkenaan. Katanya mereka semua telah mempersendakannya kerana dia tidak pernah berkhidmat dalam pasukan tentera. - Koleksi Viral