Isteri Terpaksa Mengurung Suami Dalam Bilik Kerana Mengamuk Dan Bimbang Dicederakan


Kuala Lumpur - Seorang isteri terpaksa bertindak mengurung suaminya yang dipercayai mengamuk di dalam bilik rumahnya selepas lelaki berkenaan bertindak memecahkan siling dan cermin tingkap di rumah mereka di Kampung Sungai Tua, Selayang, di sini.

Dalam kejadian jam 6 petang semalam itu, lelaki terbabit yang berusia 41 tahun itu dikatakan telah cuba untuk mencederakan wanita berkenaan yang menyebabkan mangsa terpaksa melarikan diri kerana bimbang akan dicederakan oleh suaminya itu.

Wanita berkenaan yang bimbang akan keselamatannya dan anaknya kemudiannya telah meminta bantuan abang iparnya untuk menghubungi pihak polis bagi mendapatkan bantuan.

Difahamkan, sehari sebelum kejadian, lelaki itu turut bertindak mengacukan pisau ke arah anak dan isterinya namun berjaya ditenangkan.

Lelaki itu dikatakan mempunyai masalah emosi dan tidak pernah mendapatkan rawatan di hospital. Sehari sebelum kejadian, lelaki itu turut bertindak mengacukan pisau ke arah anak dan isterinya namun berjaya ditenangkan.

Pegawai Pasukan Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Kuala Lumpur Leftenan Shahrul Kamar Mohd Johari berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 6.49 petang dan sepasukan anggota dikerahkan ke lokasi kejadian.

“Sebaik tiba di lokasi, didapati ahli keluarga lelaki itu berada di luar rumah bersama pihak polis manakala lelaki itu terkurung di dalam bilik tidur.

“Pihak polis mengambil masa lebih setengah jam untuk memujuk lelaki itu supaya bertenang dan tidak bertindak di luar jangkaan,” katanya.

Menurutnya, lelaki itu akhirnya mengalah dengan pujukan pihak polis selain kelihatan kepenatan berikutan kejadian itu serta mendapati dia mengalami kecederaan kecil iaitu luka pada bibirnya akibat terkena serpihan kaca.

“Anggota APM mendapat kebenaran pihak polis untuk memberi rawatan kepada lelaki itu yang dilihat sedang terbaring di atas katil, lelaki berkenaan telah dihantar ke Hospital Selayang untuk mendapatkan rawatan, jelasnya. - Harian Metro