Tuesday, 6 June 2017

Kes Tikam Bekas Kekasih - Cemburu & Panas Baran Adalah Punca Mangsa Meminta Memutuskan Hubungan Dengan Suspek


ALOR SETAR, KEDAH - Susulan kes bekas teman lelaki menikam gadis yang minta memutuskan hubungan cinta mereka, bapa saudara kepada mangsa tampil mendedahkan sikap panas baran suspek yang dikatakan menjadi punca anak saudaranya itu meminta memutuskan hubungan percintaan mereka.

Bapa saudara mangsa, Mohd Zahir Osman, 43, berkata, hubungan anak saudaranya itu, Hazwani Ismail, 23, dengan bekas teman lelakinya itu telah pun putus sejak dua bulan yang lalu kerana Hazwani tidak boleh menerima lagi sikap cemburu dan panas baran suspek yang dikatakan amat keterlaluan.

"Wani sebenarnya singgah di kedai itu untuk membeli barangannya dan dipercayai lelaki itu telah mengekorinya dengan motosikal sebelum itu lagi.

"Bagaimanapun sebaik sahaja ketika Wani ingin masuk ke dalam kereta, lelaki itu terus datang kepadanya dan membuka pintu sebelum menikam perut Wani sebanyak empat kali," katanya kepada wartawan Harian Metro, Hafis, sewaktu ditemui di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB).

"Cara dia menikam Wani itu seolah-olah ingin membunuhnya dan berkemungkinan dia tidak lagi dapat menerima kenyataan bahawa hubungan mereka telah tiada yang menyebabkan dia sanggup bertindak sedemikian rupa, katanya.

"Sedangkan apa yang kami tahu, dia sebelum ini adalah budak yang baik, walau bagaimanapun dia mempunyai sifat panas baran dan pernah berkunjung ke rumah serta turut disukai oleh ibu bapa Wani," katanya.

Difahamkan Hazwani dan bekas teman lelakinya itu sudah lama berkenalan antara satu sama lain dan dikatakan mereka belajar bersama-sama di Kolej Polytech MARA Alot Setar.

Hazwani dilaporkan telah selamat menjalani pembedahan pada jam 4.30 pagi tadi dan kini dilaporkan stabil. Bagaimanapun mangsa masih trauma dengan kejadian itu dan enggan bertemu dengan sesiapa pada masa ini.

Menurut Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Mohd Rozi Jidin berkata, pihaknya masih berusaha mengesan suspek yang telah menghilangkan diri sehingga kini gagal dikesan.

Baca: Gadis Ditikam Bekas Kekasih Kerana Meminta Putuskan Hubungan Cinta