Rakaman Video Lelaki Bawa Keranda Mayat Abangnya Bersiar-Siar Dengan Menaiki Basikal Jadi Tular


Seorang lelaki yang dipercayai telah menggali kubur milik abangnya yang dikatakan telah meninggal dunia setahun lalu dan membawa keranda yang didakwa mengandungi mayat abangnya itu bersiar-siar di sekitar pekan Prata dengan basikal di tenggara Brazil minggu lalu.

Lelaki berkenaan yang dikenali sebagai Elderlandes Rosa yang berusia 29 tahun, akhirnya memaklumkan perkara tersebut kepada pihak polis dengan alasan dia bertindak demikian kerana terlalu rindukan abangnya yang dikasihi itu.

Dia turut memberitahu bahawa dia telah bermimpi tentang abangnya, Eri Erisberto yang meninggal tahun lalu ketika berusia 30 tahun yang meminta membawanya bersiar-siar di kawasan pekan terbabit dengan menaiki basikal seperti yang pernah mereka lakukan tidak lama dahulu.

Menurut laporan Daily Mail, kerana disebabkan mimpi itulah yang menyebabkan Elderlandes bertindak menggali kubur milik abangnya itu pada waktu malam Sabtu lalu dan membawa keranda mayat abangnya itu dengan basikal untuk bersiar-siar sebelum mengeluarkan mayat abangnya itu dari keranda kerana ingin berbual.Elderlandes telah ditahan polis atas pertuduhan mendera mayat yang dikatakan membawa kepada hukuman dipenjarakan selama 3 tahun, walau bagaimanapun, dia telah dibebaskan sementara menunggu tarikh perbicaraan berkaitan dengan kes berkenaan.

Mayat abangnya itu dikatakan telah dikebumikan semula ke tempat asal iaitu kubur yang digali Elderlandes pada keesokan hari selepas kejadian tersebut. - Koleksi Viral