Gambar Kad Pengenalan Nur Sajat Tersebar Membuktikan Bahawa Dirinya Sebenarnya Adalah Lelaki? - Koleksi Viral
Terkini
Loading...

Monday, 24 July 2017

Gambar Kad Pengenalan Nur Sajat Tersebar Membuktikan Bahawa Dirinya Sebenarnya Adalah Lelaki?

Advertisement

Advertisement


Sejak semalam tersebar beberapa gambar yang dipercayai membuktikan bahawa seorang jutawan kosmetik yang terkenal, Nur Sajat atau Sajat adalah seorang lelaki yang dimuat naik di Facebook.

Gambar yang memaparkan data kad pengenalan Nur Sajat menunjukkan bahawa nama sebenarnya adalah Muhammad Sajjad Bin Kamaruzzaman dan turut dilampirkan beberapa gambar lain sebagai bukti bahawa beliau adalah lelaki.

Nur Sajat pernah memuat naik satu gambar di laman Instagram miliknya beberapa bulan lalu yang melampirkan bukti surat pengakuan seorang doktor yang mengesahkan jantinanya. Berita ini turut mendapat perhatian netizen.Baru-baru ini Sajat juga dilihat dikecam netizen gara-gara berpakaian seksi sehingga mendedahkan asetnya sebagai seorang wanita kepada umum.

Kontroversi demi kontroversi membabitkan dirinya langsung tidak mampu mengubah pendiriannya yang dilihat tenang menjalani kehidupannya setiap hari.

Berikutnya antara gambar-gambar yang dimuat naik oleh laman sosial Viral D Viral yang turut mendapat perhatian netizen yang rata-rata diantara mereka mengecam Nur Sajat.

Bukan nak burukkan, perkara sebegini harus dipandang serius sblm menular dlm diri remaja dan masyarakat! Kita tak boleh tutup sebelah mata shj! Tgk apa dah jadi pada Siti Kasim?

Adakah kita juga mahu menghalalkannya?

"Rupanya dia betul2 lelaki!!!! Kenapa dia mengaku khunsa? Dan dia ckp dia memilih utk jdi perempuan??? Skrg mak dia ckp "ibu bapa kena terima walaupun anak sudah menukar jantina!" ermmm bila dah kaya barulah org blh terima!"

Tak salah pun jdi lelaki lembut, berpakaian lelaki, berperwatakan lelaki walaupun anda lembut! Tp jgnlah menukar jantina dan mengubah rupa menjadi wanita!

Kita doakan dia berubah dan kita sbg masyarakat harus pandang benda ni serius!

Walau bagaimanapun, netizen mungkin keliru dengan pengumuman Sajat sebelum ini bahawa beliau mempunyai dua jantina dan mungkin ketika pengenalan tersebut dikeluarkan Sajat masih lagi belum membuat sebarang pendedahan tentang dirinya. Wallahualam. - www.koleksiviral.com

Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
Hai, klik apa tu? Boleh hubungi kami di ruangan contact.
Done