Isteri Tidak Menyangka Sewaktu Dia Sedang Berpantang Bersalin Suami Makan Luar Dengan Adik Iparnya Sendiri

KUALA LIPIS - Betapa kecewanya seorang isteri apabila mendapat tahu suami yang dikasihi itu telah berlaku curang terhadapnya, lebih memilukan hati, adik kandungnya sendiri yang menjadi punca suaminya curang.

Itulah kenyataan yang harus dihadapi wanita yang dikenali sebagai RY, 35, beliau mendakwa suaminya itu sanggup 'makan luar' bersama adiknya ketika beliau sedang dalam tempoh berpantang setelah melahirkan bongsunya tahun lalu.

Gambar hiasan
"Saya memang tak sangka. Lebih sakit hati saya ni bila suami sanggup makan luar dengan darah daging saya sendiri ketika saya sedang berpantang anak bongsu kami," katanya.

Ibu kepada empat anak ini berkata, pada mulanya dia tidak percaya suami dan adiknya yang ketika itu masih bawah umur sanggup melakukan perbuatan sumbang itu, namun beberapa bukti jelas menunjukkan kecurangan mereka.

Menuru wanita itu lagi, selepas beliau mendesak beberapa kali tentang perlakuan mereka itu, akhirnya mereka mengaku bahawa mereka sedang bercinta dan lebih teruk lagi mereka juga pernah terlanjur.

Hancur berkecai hatinya apabila mendengar pengakuan itu, lagipun wanita itu masih lagi sedang berpantang anak keempat malah suami seperti telah lupa akan pergorbanannya kerana mengandung dan melahirkan zuriat untuknya, katanya.

Saya bernasib baik kerana tidak meroyan akibat perbuatan terkutuk mereka, ujarnya kecewa.

Ry turut menjelaskan bahawa dia pada mulanya tidak mahu melaporkan kepada polis tentang perbuatan suaminya itu kerana memikirkan masa depan anak-anaknya yang masih kecil. Walau bagaimanapun, selepas dinasihatkan oleh ahli keluarganya dia telah bersetuju berbuat demikian dengan niat untuk memberikan pengajaran kepada suaminya itu.


Wanita itu juga memaklumkan bahawa beliau kini sedang melalui proses untuk menuntut penceraian dengan suaminya itu, malah turut berkata akan memikul tanggungjawab sebagai letua keluarga untuk membesarkans erta memberikan pendidikan terbaik untuk anak-anaknya yang berusia setahun hingga 13 tahun, katanya.

Katanya, suaminya itu kini sedang ditahan dalam penjara di negeri Pahang kerana tuduhan kesalahan merogol serta jika disabitkan kesalahan beliau akan dikenakan hukuman yang berat.

Menurut Ry lagi, beliau telah pun memaafkan perlakuan adiknya itu dan adiknya juga telah pun berumah tangga dengan pilihannya, jelasnya mengakhiri perbualan dengan Sinar Harian.