Kekecohan Insiden Melarikan Pesakit Kanak-Kanak Dari Hospital Sungai Buloh Tular, Pihak Hospital Tampil Perjelaskan Keadaan Sebenar


SUNGAI BULOH - Semalam netizen dikejutkan satu berita yang mengejutkan dengan mendakwa insiden yang berlaku di lobi Hospital Sungai Buloh adalah cubaan seseorang yang ingin melarikan seorang pesakit kanak-kanak dari hospital berkenaan.

Walau bagaimanapun, satu kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh pihak Hospital Sungai Buloh melalui laman sosial rasminya melalui Facebook telah menjelaskan keadaan yang sebenarnya dan turut menafikan kekecohan itu berlaku kerana cuba melarikan pesakit.


Menurut pihak hospital terbabit, insiden itu berlaku berpunca daripada seorang lelaki dan juga bapa kepada pesakit kanak-kanak berkenaan yang cuba mengambil anak kedua beliau bukannya seperti yang dilaporkan cubaan melarikan pesakit kanak-kanak tersebut yang juga merupakan anak pertama lelaki itu.


Pihak hospital turut menjelaskan bahawa kekecohan itu berlaku kerana isu perebutan giliran penjagaan anak mereka yang mana telah pun diputuskan oleh pihak mahkamah terhadap keluarga terbabit.

Orang ramai dinasihatkan agar tidak membuat sebarang spekulasi dan turut menyebarkan cerita palsu berkaitan dengan insiden berkenaan.