Pengorbanan Seorang Ayah Dengan Susah Payahnya Demi Mencari Sesuap Nasi Untuk Sekeluarga - Netizen Tersentuh


SHAH ALAM - Demi mencari sesuap nasi untuk anak-anak dan keluarganya, seorang lelaki sanggup berdiri di bawah panas matahari sambil memegang cardboard atau sepanduk yang ditulisnya sendiri untuk mendapatkan perkerjaan.

Perkongsian yang amat menyentuh perasaan netizen ini dikongsikan oleh seorang wartawan TV3 yang dikenali sebagai Syafiqah Damanhuri yang ketika menemui lelaki atau pakcik tersebut semasa melalui sebuah jalan di traffic light di persimpang Sejsyen 7, Shah Alam.

Menurut Syafiqah, ketika itu cuaca sangat panas terik dan pakcik terbabit berdiri berhampiran dengan lampu isyarat sambil memegang sepanduknya yang dipercayai ditulisnya sendiri bagi menarik perhatian sesiapa yang membacanya untuk mendapatkan perkerjaan.

Kata Syafiqah, sebagai seorang wartawan, perasaan ingin tahu mengapa pakcik terbabit berdiri di situ, lalu beliau memberhentikan keretanya dan berjumpa lelaki itu.

Menurut pakcik itu, dia sedang mencari perkerjaan memandangkan pihak pengurusan di tempat kerjanya iaitu sebuah kilang bakal mengecilkan operasinya dan akan membuang sebilangan pekerja.Pakcik yang dikenali sebagai Romdon dan tinggal di kawasan Seksyen 7 itu berkata dia mempunyai beberapa orang anak dan demi ingin mencari sesuap nasi dia harus melakukan seperti ini untuk mendapatkan perkerjaan.

Betapa besarnya pengorbanan seorang lelaki bernama ayah, sanggup melakukan apa saja demi anak-anak dan keluarga tercinta. Semoga urusan pakcik ini semuanya dipermudahkan dan kepada sesiapa yang sedang mencari pekerja bolehlah menawarkan peluang perkerjaan kepada pakcik ini. - www.koleksiviral.com