Remaja Perempuan Retak Tengkorak Dan Patah Rahang Akibat Dibelasah Penyamun Yang Menceroboh Rumahnya


KUALA LUMPUR – Seorang remaja perempuan berusia 14 tahun didapati retak tengkorak dan patah rahang akibat dipukul oleh penyamun dalam satu kejadian ceroboh di rumahnya di Kampung Masjid, Bangi, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.15 pagi itu, mangsa Syazana Amirah Asshaari ditemui oleh ibunya Siti Rafiah Mansor, 48, dalam keadaan terbaring kaku di atas katil dengan berlumuran darah termasuk mengalami kecederaan serius di dagu, kepala dan juga mulutnya.

Menurut ibu mangsa, ketika kejadian dia baru sahaja pulang ke rumah pada jam 11 pagi selepas keluar pada awal pagi untuk berkerja dengan mengambil upah mengemas rumah sebelum menemui anak bongsunya itu tidak sedarkan diri di dalam biliknya.

Mangsa ketika di Hospital Kajang - Gambar Are-Sha CapriGurlz
Menurut laporan Utusan Online, Siti Rafiah berkata, dia dengan segera meminta pertolongan jiran untuk menghubungi ambulans bagi menghantar anaknya yang cedera itu ke hospital.

Beliau menambah, sewaktu kejadian anak bongsu dari 5 adik beradik itu tinggal seorang diri di rumahnya memandangkan saudaranya yang lain dipercayai keluar untuk berkerja seperti biasa.

Ketua Polis Daerah Kajang ACP Othman Nanyan dalam satu kenyataan turut berkata melalui siasatan pihaknya, mereka mendapati tengkorak kepala mangsa di sebelah kiri dan kanan pecah dipercayai dipukul dengan objek tumpul dan tajam.

Sementara itu, Siti Rafiah turut memaklumkan bahawa dua buah telefon bimbit serta dompet milik anaknya didapati hilang dari simpanan yang dipercayai turut diambil oleh penyamun yang menyerang mangsa.

Siti Rafiah berkata, anaknya kini sedang mendapatkan rawatan di unit rawatan rapi HKL dan berada dalam keadaan kritikal.

Gambar mangsa yang sedang kritikal di hospital turut jadi tular dan menarik perhatian netizen yang rata-rata diantara mereka mendesak pihak berkuasa agar segera mengambil tindakan untuk menangkap penyamun tersebut dan dijatuhkan hukuman yang setimpal di atas perbuatannya itu yang menyebabkan mangsa menanggung kesakitan.