Ujian Berganda Selepas Kemalangan Jatuh Tebing Tinggi, Rumah Pula Dipecah Masuk Perompak - Wanita Ini Kongsi Kesedihan


Ibarat jatuh ditimpa tangga apabila seorang jurumekap yang kemalangan akibat kereta terjatuh ke tebing tinggi dan didapati selamat tidak mengalami kecederaan yang serius tetapi dugaan kedua menimpa apabila sampai ke rumah, rumah pula dipecah masuk oleh penyamun.

Tiada sesiapa yang dapat menyangka apa saja kejadian yang akan berlaku dan tiada siapa yang menginginkan dugaan dan ujian yang berat. Tetapi, itu semua harus dilalui dan dihadapi oleh wanita ini Puan Mel Armiel dan suaminya.

Kejadian ini berlaku di Jalan Ganchong, Pulau Manis, Tebat, Pekan, Pahang.

Menurut wanita ini melalui perkongsiannya di media sosial, ketika itu dia bersamanya suaminya dalam perjalanan ke sekolah dan telah terjatuh ke dalam tebing yang agak tinggi sehingga kereta yang dipandu telah terjatuh ke bawah tebing.
Dalam kejadian itu Puan Mel dan suaminya dipercayai tidak mengalami kecederaan serius dan didapati selamat. Walau bagaimanapun, selepas kemalangan itu berlaku beliau dikatakan pulang ke rumah selepas pergi ke hospital.

Sungguh mengejutkan apabila dia dan suami mendapati rumah yang mereka diami itu telah dimasuki penyamun dengan keadaan pagar dan pintu diumpil, malah keadaan di dalam rumah berselerak dan kucar-kucir angkara penjenayah yang tidak bertanggunjawab.
Tidak semua orang boleh menghadapi ujian sebegini, Puan Mel telah terpilih untuk berhadapan dengan dugaan yang amat sukar seperti ini.

Menurut Puan Mel, dia turut trauma dan ingin berehat malah turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua di atas keprihatinan yang diberikan kepadanya.

Semoga Puan Mel sekeluarga tabah menghadapi semua ini tenang dan sabar. Sememangnya setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya yang tidak diketahui oleh manusia.

Rata-rata netizen amat bersimpati di atas kejadian yang berlaku kepada Puan Mel, malahan ramai yang mendesak pihak berkuasa mengambil tindakan dengan segara ke atas penjenayah berkenaan. - www.koleksiviral.com