(VIDEO) Aneh! Buaya Hantar Balik Mayat Syarifuddin Kepada Orang Kampung Jadi Tanda Tanya


Sebuah rakaman video yang menunjukkan seekor buaya kelihatan menolak mayat seorang lelaki dan membawanya ke tebing, seperti menghantar mayat berkenaan kepada penduduk yang sedang mencari mangsa kini tersebar di Indonesia, termasuk di media sosial, sejak semalam.

Memetik laporan Tribun Kaltim, kejadian berlaku di sungai Biatan Lempake, Kabupaten Berau, Kalimantan Timur.

Tidak dapat dipastikan sama ada mangsa mati lemas atau mati akibat disambar buaya kerana ketika ditemui, buaya berkenaan sedang menggonggong mayat mangsa di tengah sungai.
Menurut laporan Harian Metro, mangsa yang mati itu dikenali sebagai Syarifuddin telah didapati hilang sejak semalam malah keadaan mayat dikatakan langsung tidak mengalami sebarang kecederaan biarpun buaya itu dikatakan membawanya ke tebing.

Menurut jurucakap polis di Talisayan, Iptu Faisal Hamid, orang ramai yang menyusur sungai bagi mencari mangsa menjerit meminta buaya itu melepaskan mayat berkenaan.


Kejadian ini telah mengejutkan orang ramai kerana buaya berkenaan dikatakan telah menolak mayat hingga ke tebing sungai serta melepaskannya setelah menyedari orang ramai sedang memerhatikannya. - www.koleksiviral.com