(VIDEO) Budak Lelaki Hilang Di Tengah Hutan Beberapa Hari Ditemui Semula Selepas Azan Dilaungkan


Satu rakaman video yang memaparkan penemuan semula seorang kanak-kanak lelaki yang didapati hilang di dalam hutan selepas laungan azan berkumandang di tengah hutan tular di media sosial.

Melalui paparan video yang dirakamkan berdurasi lebih dari tiga minit itu menunjukkan beberapa orang yang dipercayai penduduk kampung yang sedang mencari kanak-kanak terbabit. Walau bagaimanapun tiada kenyataan yang menyatakan di manakah dan bilakah kejadian itu berlaku, namun melalui bahasa perbualan rakaman berkenaan dipercayai dari Indonesia.

Rakaman itu juga memaparkan bagaimana seorang lelaki yang berbaju putih terlebih dahulu melaungkan azan di hutan itu sebelum kanak-kanak yang didakwa hilang muncul secara tiba-tiba dari celah-celah belukar berhampirannya selepas beberapa saat azan berkumandang.

Kanak-kanak itu kelihatan bersahaja selepas lelaki berbaju putih mendapatkannya malah dia seperti mendiamkan diri tanpa berkata apa-apa dan tiada suara tangisan darinya sambil melihat ke arah orang-orang yang berada berdekatannya.

Kemudiannya, kanak-kanak tersebut telah dibawa keluar dari hutan tempatdi mana dia ditemui dan melalui rakaman itu juga turut kedengaran suara beberapa orang yang sedang menangis kerana bertemu semula dengan kanak-kanak terbabit yang dipercayai telah hilang selama beberapa hari di dalam hutan.


Menurut sumber, kanak-kanak terbabit didapati hilang kerana telah diculik oleh sejenis makhluk halus yang dipercayai hantu wanita.