(VIDEO) Lelaki Bakar Bank Selepas Gagal Buat Permohonan Insurans Bernilai RM1 Juta - Koleksi Viral
Terkini
Loading...

Friday, 21 July 2017

(VIDEO) Lelaki Bakar Bank Selepas Gagal Buat Permohonan Insurans Bernilai RM1 Juta

Advertisement

Advertisement


BATU PAHAT, JOHOR - Kerana gagal membuat permohonan insuran yang bernilai RM100 juta seorang lelaki ditangkap polis apabila cuba membakar bank terbabit di Jalan Kundang, Bukit Pasir, di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.45 malam itu, lelaki berkenaan yang dilaporkan Berita Harian berusia 29 tahun didapati menuang sejenis cecair dipercayai minyak petrol di pintu bank tersebut sebelum melontarkan kertas yang dibakarnya lalu melarikan diri dengan sebuah motosikal.

Menurut Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Abdul Wahib Musa, berkata insiden berkenaan telah disedari orang awam yang berada di lokasi kejadian lalu menghubungi polis.

Menurut Wahib, pihaknya telah dapat mengesan suspek sebelum ditahan di rumahnya malam tadi.
Melalui siasatan awal pihak polis mendapati suspek mengatakan tidak berpuas hati selepas bank berkenaan menolak permohonannya yang inginkanperlindungan insurans berjumlah RM100 juta.

Menerusi pemeriksaan rekod yang dilakukan pihak polis telah mendapati suspek adalah seorang pesakit mental yang pernah mendapatkan rawatan di Hospital Sultanah Nora Ismail, (HSNI), di sini, katanya.

Abdul Wahib berkata, suspek direman empat hari mulai hari ini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 436 Kanun Keseksaan kerana melakukan khianat dengan api.


Kebakaran yang berlaku di pintu bank itu telah dapat dikawal oleh pihak bomba malah turut dilaporkan tiada sebarang kerosakan serius yang berlaku ketika kejadian.

Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
Hai, klik apa tu? Boleh hubungi kami di ruangan contact.
Done