(VIDEO) Wanita Ini Mendakwa Anak Lembu Yang Dibelanya Dilayan Seperti Manusia Adalah Jelmaan Suaminya Yang Telah Meninggal Dunia


Satu rakaman video dan beberapa gambar yang memaparkan seorang wanita sedang membelai lembu yang dipeliharanya dan mendakwa lembu berkenaan adalah jelmaan semula suaminya yang telah lama meninggal dunia jadi tular.

Wanita terbabit Khim Hang berkata, anak lembu berkenaan dilahirkan pada bulan Mac tahun lalu dan dikatakan mempunyai banyak persamaan dengan kelakuan suaminya Tol Khut yang meninggal dunia setahun lalu, katanya.

Menurut wanita terbabit, anak lembu itu dilayan seperti seorang manusia apabila dia berikan makan, turut dimandikan malah ditidurkan dengan beralaskan bantal yang dikatakan milik Tol Khut.

Photo by AOL
Photo by AOL
Mengikut kepercayaan rakyat Kemboja yang beragama Buddha, mereka mengatakan roh seseorang yang telah meninggal dunia akan menjelma semula selepas kematian mereka.


Kisah wanita ini bersama lembunya telah tersebar dan menarik perhatian netizen yang turut berpendapat setiap agama mempunyai kepercayaan masing-masing yang harus dihormati oleh semua orang selagi perkara berkenaan tidak memudaratkan. - www.koleksiviral.com