Wanita Warganegara Malaysia Ditinggalkan Suaminya Lelaki Bangladesh Ketika Ingin Berangkat Pulang Di Lapangan Terbang

Seorang wanita warganegara Malaysia dipercayai telah diabaikan oleh suaminya seorang lelaki Bangladesh semenjak 5 tahun lalu kini didapati telah menghilangkan diri ketika wanita terbabit ingin pulang ke negara asalnya setelah selama sebulan berada di negara tersebut.


Menurut laporan laman FMT, wanita terbabit dikenali sebagai Nur Sohafa berusia 45 tahun dikatakan tiba di Bangladesh pada bulan lalu dan turut tinggal di kampung halaman suaminya yang dikenali sebagai Md Lavlu di Faridpur.

Menurut sumber, sewaktu pasangan berkenaan tiba di Lapangan Terbang Shah Amanat di Chittagong untuk berangkat balik ke Malaysia pada 30 Jun lalu, suami wanit terbabit didapati telah menghilangkan diri bersama dokumen perjalanan dan pasport yang dibawanya.

Tindakan suaminya itu menyebabkan wanita berkenaan menjadi tidak menentu sehingga gelagatnya telah mendapat perhatian polis lapangan terbang.

Manurut laporan akhbar Dhaka Tribune, “wanita itu berjalan-jalan tanpa tujuan apabila polis imigresen menahannya untuk soal siasat dan diberitahu pasportnya hilang bersama suami,” kata jurucakap polis dipetik akhbar itu.

Wanita itu kemudiannya turut memaklumkan kepada polis bahawa dia tidak tahu tentang alamat tepat kampung halaman suaminya. Polis Bangladesh semalam berusaha mendapatkan bantuan untuk Nur Sohafa menerusi arahan mahkamah, sementara mengesan suaminya.