Header Ads

(VIDEO) Pemandu Uber Alami Detik Menakutkan Hantar 'Sesuatu' Dari Kawasan Tanah Perkuburan Ke Tempat Lain


KAJANG - 'Terima kasihlah, sebab tumpangkan', demikian kata seorang lelaki kepada pemandu Uber yang telah menghantar 'sesuatu' ke destinasi yang diarahkan melalui aplikasi Uber yang bermula dari kawasan tanah perkuburan.

Sukar untuk dipercayai yang lelaki ini sedang berhadapan dengan makhluk halus apabila dakwaannya itu tidak menunjukkan sebarang entiti atau bukti fizikal, namun rakaman video yang telah dirakamkannya membuktikan segala-galanya.

Pemandu tersebut telah menceritakan segalanya di akaun Facebook miliknya apabila dia menghubungi seorang pelanggan atau rider yang memintanya untuk mengambil penumpang dari lokasi tanah perkuburan untuk ke tempat lain melalui aplikasi e-hailing Uber.

Semuanya bermula apabila seorang lelaki yang menempah perkhidmatan Uber yang merujuk kepada penumpang tetapi dalam kes ini 'rider' tersebut menempah perkhidmatan Uber untuk 'seseorang' yang lain, malah bayaran tersebut dilakukan menggunakan bayaran kredit kad.


Pemandu terbabit diarahkan oleh lelaki itu yang menandakan tempat pengambilan penumpang di kawasan tanah perkuburan, namun apabila pemandu terbabit sampai ke kawasan itu didapati tiada sesiapa pun dan menerusi telefon beliau diarahkan memulakan perjalanannya.

Pemandu berkenaan Zam, (bukan nama sebenar), mengigil selepas perbualan itu dan merasakan sesuatu yang pelik sedang berlaku. Ketika dalam perjalanannya untuk menuju ke destinasi yang diinginkan rider itu tadi, Zam telah menghubungi keluarganya demi keselamatannya yang risaukan sesuatu yang akan berlaku ke atas dirinya.


Setelah sampai ke destinasi itu, Zam menghubungi lelaki terbabit yang menyuruhnya keluar dari kereta untuk membuka pintu kereta sebelum menyuruhnya membaca Bismillah dan Selawat dan terus mengakhiri perbualan yang menyebabkan menjadi tanda tanya pada Zam.

Rakaman video tersebut telah jadi tular dan turut tersebar ke laman sosial sehingga mendapat reaksi netizen yang berpendapat kejadian itu amat menyeramkan, malah rakaman itu telah ditonton oleh puluhan ribu orang. - www.koleksiviral.com
Powered by Blogger.