Antara Neelofa, Fazura & Sherry Ibrahim, Siapakah Yang Paling Power Cakap English?

Nur Fazura, Sherry Ibrahim & Neelofa

Satu video yang membuat perbandingan bagi percakapan English siapa yang terbaik antara selebriti popular yang amat dikenali ini telah dimuat naik di laman YouTube Channel DivaGojes17.

Ketiga-tiga selebriti jelita ini iaitu Neelofa, Nur Fazura dan juga Sherry Ibrahim telah membuktikan bahawa mereka juga pandai berbahasa Inggeris tetapi English siapakah yang paling power?

Apabila isu seperti ini digosipkan, berbagai reaksi dan jawapan yang diberikan netizen tentang pendapat mereka berkaitan dengan perbandingan English siapa yang paling baik dan yang betul dari segi grammar serta sebutan dan juga pemahaman.

Tetapi yang lebih menariknya, kebetulan ketiga-tiga selebriti jelita ini pernah dikaitkan dengan pelakon lelaki terkenal Fattah Amin.

Melalui video ini, bagi pendapat kami selepas kami melihat sendiri percakapan mereka, masing-masing mempunyai cara yang tersendiri dan kelebihan setiap dari mereka berbeza-beza untuk bercakap dalam slang mat salleh.


Nur Fazura

Tidak berapa lama dulu, Fazura pernah diberikan kepercayaan negara untu menjadi pengacara serta berganding dengan pengacara dari FIlipina untuk mengacarakan program dalam English.

Menerusi program itu, ramai orang luar yang bertanyakan tentang siapakah si cantik manis itu yang mengacarakan program tersebut dengan baik sekali. Fazura mempunyai kelebihan bercakap bahasa inggeris yang lebih kepada semula jadi.

Neelofa

Neelofa juga mempunyai kelebihan yang tersendiri apabila berbahasa inggeris dengan baik, malah agak sukar untuk mencari kesilapan yang dilakukan oleh Neelofa kerana beliau pernah mendapat A dalam peperiksaan kertas English.

Neelofa juga dikatakan dibesarkan dalam keluarga yang sentiasa 'speaking London'. Neelofa juga pernah menjadi wakil dari Malaysia untuk The Swarovski.

Sherry Ibrahim

Percakapan English Sherry dilihat sangat lancar tetapi jika diamati dengan tekun anda pasti mengatakan grammar Sherry agak tidak bagus dan ke laut. Tetapi mungkin situasi juga memainkan peranan kerana Sherry dikatakan spontan yang mana bahasa yang digunakan agak bercampur aduk berbeza dengan Neelofa dan Fazura yang sedang ditemuramah serta mungkin membuat penyediaan terlebih dahulu.

Walau bagaimanapun, ketiga-tiga mereka mempunyai kelebihan masing-masing dalam percakapan bahasa inggeris dan juga kecantikan yang tersendiri sehingga menjadi kegilaan ramai. - www.koleksiviral.com