Kerana Merajuk Dengan Suami, Isteri Bertindak Duduk Atas Bonet Kereta Tanda Tidak Izinkan Suaminya Keluar Rumah


Setiap isteri mempunyai cara yang tersendiri bagi menghalang si suami daripada keluar rumah selepas si suami sering meninggalkan si isteri dengan kerap bersama anak-anak di rumah.

Seorang isteri di China dikatakan merajuk diri selepas bertengkar dengan suaminya lalu mengambil tindakan dengan duduk di atas bonet kereta bagi menghalang si suami keluar dari rumah. Si isteri tetap duduk biarpun si suami memandu kereta berkenaan walaupun menyedari isterinya berada di atas bumbung kereta.

Menurut laporan laman web, People Daily Online, kejadian yang agak melucukan itu berlaku di satu wilayah Shaanxi, dan tindak wanita terbabit berbuat demikian adalah bertujuan bagi menghalang suaminya yang sering keluar rumah tanpa persetujuannya.

Walau bagaimanapun, lelaki berkenaan dikatakan terus memandu sehingga beberapa ratus meter sebelum memberhentikan keretanya.


Menurut siasatan yang dijalankan oleh pihak berkuasa, pasangan suami isteri terbabit sering bertengkar berkaitan dengan masalah rumah tangga mereka.

Pihak polis juga turut mengeluarkan saman terhadap si suami memandangkan telah membuat kesalahan kerana dikatakan telah mengundang bahaya dan turut membahayakan nyawa isterinya itu yang tetap duduk di atas bonet kereta malah dia dikatakan langsung tidak menghiraukan tentang keselamatan isterinya. - www.koleksiviral.com