(VIDEO) Lagi Pemandu Myvi Larikan Diri & Langgar Kenderaan Awam Dipercayai Terbabit Kes Samun OKUViral di laman sosial sebuah rakaman video yang memaparkan satu aksi pemandu kereta jenis Myvi berwarna biru KEB7975 yang memandu secara memberhaya sehingga menyebabkan beberapa kenderaan orang yang lalu lalang didapati rosak akibat pemanduannya yang melulu.

Menurut sumber yang memuatnaikkan rakaman video ini, pemandu tersebut dikatakan terbabit dalam satu kes samun seorang OKU dan dalam usaha untuk melarikan daripada orang ramai yang mengejarnya kerana menyedari perbuatan lelaki terbabit menyamun.

Menerusi paparan video yang dirakamkan oleh saksi kejadian, kereta yang dipandu suspek telah tersangkut dalam kesesakan lalu lintas jalan raya sehingga mendesak suspek menyelit melalui ruang tengah jalan antara dua lorong sehingga menyebabkan kerosakan teruk pada kenderaan lain.

Difahamkan, ramai pemandu kereta yang berada di jalan raya berkenaan tidak menyedari bahawa suspek ingin melarikan diri sehingga menyebabkan mereka memberi laluan kepada suspek yang memandu Myvi, namun tindakan pantas beberapa orang awam yang mengejarnya suspek akhirnya berjaya ditangkap.Posted by Mohd Zubir Mohd Zubir on Friday, December 13, 2019
Posted by Mohd Zubir Mohd Zubir on Friday, December 13, 2019
Posted by Mohd Zubir Mohd Zubir on Friday, December 13, 2019


Suspek juga telah berjaya ditahan oleh orang ramai yang membantu untuk menangkap suspek setelah didapati melakukan kesalahan. Sehingga kini suspek dikatakan telah dibawa ke balai polis berdekatan untuk siasatan lanjut. - www.koleksiviral.com