(VIDEO) Muka Hensem Tapi Sanggup Curi Dalam Masjid Masa Jemaah Sedang Sujud - Netizen

Curi dalam masjid

Zaman sekarang kerana terdesak dan duit, ramai yang sanggup mencuri tanpa mempedulikan akibat perbuatan itu. Kegiatan mencuri berlaku di mana-mana saja dan kerana inginkan pendapatan yang cepat, pencuri sanggup mencuri walaupun di dalam masjid biarpun ramai orang atau jemaah masjid berada di dalamnya.

Mencuri Dalam Masjid Masa Jemaah Sujud


Perkongsian seorang lelaki di laman Facebook telah menarik perhatian ramai netizen apabila rakaman video yang dikongsi beliau memaparkan kegiatan seorang lelaki yang kononnya sedang menunaikan solat bersama jemaah lain sanggup mencuri sebuah beg ketika semua jemaah sedang melakukan sujud.

Menurut perkongsian tersebut, kejadian itu berlaku di sebuah surau di Surau Dagang Avenue, Ampang yang dirakamkan menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV). Pencuri tersebut langsung tidak menyedari bahawa perbuatannya itu telah dirakamkan yang menunjukkan jelas dan terang wajahnya.

Mana sifat malu dalam diri?
Abang grab food tu solat pakai kain pelikat. Habis semua seluar dia , HP dia, wallet dia, kunci motor dia semua dalam beg tu.

Kesian. Namun syukur Alhamdulillah, ada derma kilat untuk membantu dia semalam. Kes kejadian curi semalam berlaku di Surau Dagang Avenue Ampang, waktu maghrib semalam. Dia curi beg rider Grab Food.

Aduhhh, macam-macam dunia ni, muka hensem, tapi..
Viralkan video dan muka mamat pemalas kerja ni sampai kena tangkap!!
Semoga Allah beri hidayah pada LELAKI tersebut. - Hamada Al Ishmel

Suspek dikatakan telah mencuri segalas beg yang mengandungi kunci motor, wallet, handphone dan juga duit milik seorang pekerja Grab Food. Malahan, dalam beg tersebut juga terdapat seluar milik lelaki berkenaan yang menunaikan solat menggunakan kain pelikat.


Walau bagaimanapun, malang bagi pemilik beg berkenaan kerana beliau hanya tinggal sehelai sepinggang setelah beg miliknya dicuri dan difahamkan derma kilat dari jemaah masjid yang menderma kepadanya telah membantu dan menyelamatkan lelaki berkenaan.

Rata-rata netizen yang menonton video tersebut mengecam tindakan pencuri berkenaan kerana melakukan perbuatan mencuri itu di dalam masjid. Malahan ada yang berpendapat wajah pencuri itu agak sempurna dan handsome namun siapa sangka beliau adalah pencuri dan sanggup melakukan perbuatan terkutuk itu. www.koleksiviral.com